DESPRE PROIECT

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti a început în luna aprilie 2014, în calitate de coordonator, implementarea proiectului  “Inserţie activă pe piaţa muncii prin FORMare profesională inovativă în domeniul INGineriei – FORMING”. Proiectul FORMING dezvoltat de către Universitatea POLITEHNICA din București oferă un set de servicii de pregătire pentru o carieră inginerească cu posibilități de găsire a unui loc de muncă. Serviciile furnizate în proiect se adresează persoanelor care nu sunt angajate și care doresc să găsească un loc de muncă.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a 1000 de şomeri şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, prin furnizarea de servicii integrate şi inovative de consiliere, mediere şi formare profesională personalizată în domeniul ingineriei. Proiectul va avea o durată totală de 18 luni şi pe parcursul implementării sale va furniza un pachet integrat de servicii de informare, consiliere, medierea muncii şi formare profesională pentru şomeri cu studii tehnice, atât superioare cât şi medii.

Un element de inovare al proiectului îl reprezintă dezvoltarea unei platforme multifuncţionale utilizând tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor care va fi spaţiul virtual pentru medierea electronică a muncii. Regiunile vizate de activităţile proiectului sunt: Bucureşti-Ilfov, Sud-Muntenia, Nord-Est, Vest, Centru.

Alături de Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, la implementarea proiectului participă și alte universități și companii private.

 

Partenerii proiectului